L A D E N

Nieuws

TOENAME VAN PLOFKRAKEN GELDAUTOMATEN IN EUROPA

Thumbnail_European_attacks

Afgelopen jaar heeft het EAST team (ATM Security Team) een rapport gepubliceerd waarin wordt gesproken over het toenemende aantal plofkraken op geldautomaten in Europa. De onderzoeksresultaten zijn schokkend: Sinds 2015 is er een toename te zien van criminaliteit gericht op geldautomaten van 30%. Geldautomaten in Europa zijn steeds vaker doelwit van ramkraken, plofkraken, skimming en ook cyberaanvallen.

Het aantal plofkraken alleen al is vanaf 2015 toegenomen met een alarmerende 80%, met een totaal van 492 aanvallen alleen al in de eerste helft van 2016. De gewelddadige aard van deze aanvallen, waaronder plofkraken, leidt niet alleen tot financiële schade door verlies van geld en schade aan gebouwen, maar is in veel gevallen ook levensbedreigend.

Het is daarom belangrijk dat met het oog op de toekomst, dat deze aantallen moeten afnemen. Er zijn vele maatregelen mogelijk en ook reeds genomen; maar wij hebben de overtuiging en het bewijs dat met Smoke Screen mistbeveiliging alle aanvallen onmiddellijk kunnen stoppen. Na een activering van onze mistgenerator ziet de crimineel geen hand voor ogen meer en daarmee wordt het onmogelijk voor criminelen om een aanval door te zetten.

We hebben samengewerkt met EAST om statistieken rondom geldautomaten aanvallen te verzamelen en te analyseren. In samenwerking met EAST bestrijden we deze criminaliteit met behulp van onze mistbeveiliging. In samenwerking met EAST bestrijden we deze criminaliteit met behulp van onze mistbeveiliging.


Concept Smoke Screen Nederland

Beveiligingsexperts wisselen voortdurend hun kennis en ervaring onderling uit. Reeds meer dan 40 jaar geleden hebben wij de eerste mistgenerator ter wereld gebouwd.


OPMERKINGEN