L A D E N

FAQ

Alle geheimen rondom mistbeveiliging ontrafeld

VRAGEN

Beveiligingsmist stopt criminelen. Het is een defensieve maatregel die ontwikkeld is om de gevolgen van criminele misdaden te minimaliseren. Zoals de naam suggereert is het letterlijk een scherm ondoordringbare mist die een barriere vormt.

Elk jaar krijgt de politie meer dan 100.000 echte meldingen van inbraak. De schade van alle diefstallen, inbraken, ramkraken en overvallen maakt een belangrijk deel uit van de totale schade die in retail ieder jaar wordt geleden door criminaliteit.

Nee. De mist bestaat voor een groot deel uit water, en daarnaast ook uit glycol en glycerine. De glycol en glycerine die wij toepassen zijn ook aanwezig in de produkten die we dagelijks gebruiken, waaronder: tandpasta, beauty-produkten en zelfs in kauwgum. De vloeistof is geheel niet schadelijk voor de gezondheid en heeft geen negatieve effecten op electronica, levensmiddelen, kleding enz.

Dat is de grote vraag. Het hangt allemaal af van uw specifieke behoefte; een volledig geïntegreerd systeem bestaande uit meerdere mistgenerators met stroboscoop en sirenes zal veel duurder zijn dan een enkele mistgenerator. Het hangt vooral af van de grootte van het te beveiligen gebied en hoeveel mistgeneratoren u nodig heeft. Daarnaast zijn er prijsverschillen onderling tussen de verschillende modellen die wij kunnen leveren; allemaal ieder met hun eigen voordelen en prestaties.

Een groot gebied zoals een magazijn vraagt om meerdere mistgeneratoren. Daarnaast is het ook belangrijk om een goeie projectie te laten maken door onze specialisten; primair moet de mistgenerator gericht zijn op de attraktieve goederen, en is het vaak niet nodig om de hele ruimte te vullen met mist. Een andere handige techniek is het gebruik van mistgeleiding door middel van een buizensysteem om de mist te verdelen. Vraag vrijblijvend ons advies op maat voor uw persoonlijke situatie.

Als de mistgenerator juist geïnstalleerd en geconfigureerd is dan brengt onze mist geen schade toe aan uw spullen.

Nee. U hoeft niet de hele ruimte te vullen met onze ondoordringbare mist. De meest efficiënte manier van beveiligen is het strategisch plaatsen van onze mistgenerator daar waar uw waardevolle spullen zich bevinden. Smoke Screen mist blijft langdurig aanwezig, en doordat wij de allerkleinste mistdeeltjes kunnen produceren verplaatst onze mist maar met 0,9mm per uur in een niet-geventileerde ruimte.

INSTALLATIE

De beste plaats om een Smoke Screen mistgenerator te installeren is zodanig dat de mistuitstoot in de richting is van datgene dat u wil beveiligen. Bij activering van de mistgenerator wordt datgene als eerste beschermd.

Indien mogelijk adviseren wij om de Smoke Screen mistgeneratoren naar beneden te laten spuiten zodat er een omgekeerde paddestoel effect onstaat als de mist als eerste de vloer raakt. Op deze manier wordt een groter gebied beschermd bij de activering. Het is mogelijk om met behulp van onze verschillende nozzle opties de mist in bijna alle richtingen te projecteren.

U kunt de mistgenerator zelf installeren met de bijgeleverde montagebeugels en schroeven. Wij adviseren daarentegen om een gecertificeerde Smoke Screen installatiepartner te contracteren voor de installatie. Zij hebben de kennis en ervaring om de mistgnerator op de meest effectieve manier netjes te installeren en te configueren.

Ja, onze grootste en meest krachtige mistgenerator heeft een capaciteit van 1400 kubieke meter in 60 seconden. Bovendien kunnen we meerdere mistgeneratoren toepassen en koppelen voor de beveiliging van grote open ruimtes zoals magazijnen en werkplaatsen.

In bijna alle gevallen kan de Smoke Screen mistgenerator worden gekoppeld met een bestaand inbraakalarmsysteem. Hiervoor is de medewerking en kennis van de alarminstallateur nodig voor het aansluiten en programmeren van het alarmsysteem. De koppeling vindt plaats op basis van potentiaalvrije en programmeerbare uitganen en ingangen.

ACTIVERING

Nee, afhankelijk van het type mistgenerator en de toegepaste hoeveelheid vloeistof gaan onze vloeistoffen 4 tot 8 activeringen mee.

In het algemeen wordt de mistgenerator zo geprogrammeerd dat de mist gedurende minimaal 45 minuten bescherming biedt. Dit wordt bereikt door een combinatie van de initiele activering gedurende 30-60 seconden, gevold door een of meerdere aanvullende activeringen. De mist blijft tot ongeveer een uur aanwezig zodat dieven zelfs na een uur nog steeds niets kunnen zien, en dus ook niets kunnen meenemen.

Alle onderdelen van de mistgenerator zijn beveiligd. Zodra een van de onderdelen van de mistgenerator wordt opengeschroefd of als de mistgenerator van de muur of plafond wordt verwijderd dan zal dit leiden tot een alarm.

Mistgeneratoren worden in het algemeen zo hoog mogelijk gemonteerd. Maar als het criminele toch lukt om erbij te kunnen in uitgeschakelde toestand, dan leert onze ervaring dat ze proberen om plakband, pur of lijm over de nozzle te plakken. Ook hebben we getest wat er gebeurt als een spijker in de nozzle steken om zo proberen de mist tegen te houden bij een activering. In alle gevallen is de mistgenerator zo krachtig dan ieder voorwerp door de kracht van de mist wordt verwijderd en dat de mistuitstoot normaal verder verloopt. Bovendien hebben we voor situaties waar de mistgenerator boven een plafond of achter een wand wordt gemonteerd een nozzle-protector-kit die iedere poging tot sabotage van de nozzle zal detecteren en een alarm zal genereren.

Al onze mistgeneratoren hebben een noodstroomvoorziening door middel van interne 12V accu's. Hierdoor zal de mistgenerator tot maximaal 90 minuten normaal blijven werken tijdens een uitval van de netspanning.

JURIDISCH

De politie staat positief tegenover de toepassing van mistgeneratoren als een vriendelijke maatregel om agressieve criminelen te stoppen. De brandweer is inmiddels bekend met mistgeneratoren en staat de toepassing toe zolang installatie en onderhoud conform de regelgeving gebeuren en er vanuit de meldkamer of beheercentrum een berichtgeving naar de brandweer gebeurt bij activatie; om onnodige uitruk van de brandweer te voorkomen op basis van rook.

Wij werken nauw samen met een groot aantal verzekeraars. Verzekeraars adviseren de toepassing van mistgeneratoren als alternatief voor dure bouwkundige maatregelen conform VRKI.

Dat is afhankelijk van de verzekeraar. In sommige gevallen krijgt u een korting op de premie; maar dit moet u bespreken met uw verzekeraar.

Engelse Standaard BS7939:1999

Engelse Beveiligingsbranchevereniging Toepassingsrichtlijn voor het fabriceren, installeren en onderhouden van mistbeveiligingssystemen.

Vereniging van Engelse Verzekeraars Richtlijnen voor mistgeneratoren.

Europese Standaard EN50131-8. Een internationale IEC standaard is nu van toepassing. De Franse Overheid Centre National de Prévention et de Protection (CNPP) heeft ook technische eisen geformuleerd voor een Europese Standaard.